Linux-Bulgaria.org
Home Mail List Manual Mail Archive Search
 
 

Записването във Mail Lista е свободно (с потвърждение) и всеки желаещ може да се записва и отписва когато пожелае.

Не се препоръчва некоректно държане спрямо членовете на групата, както и изпращането на рекламни писма или друг вид "spam".

Не пожелавам на никого да си навлече гнева на групата!!!

   

БГ Сайтове
 

Linux-BG

Linux Center

Linux Society

 


Правила за поведение!

Как да задавам въпроси в пощенския списък?

В зависимост от ситуацията, може първо да питате в списъка и после да търсите самостоятелно решение или обратното. Преценявайте добре ситуацията кой подход ще е по-бърз и по-ефективен. Добре ще е първо сами да потърсите решение и ако ви се струва, че нещо не е наред погрижете се да дадете пълно и точно описание на проблема и това което искате да постигнете.

Как да отговарям на въпроси в пощенския списък?

Добре ще е да отговаряте на въпроси които сте разбрали ясно и знаете евентуални техни решения. Може да се заформи интересна дискусия, в която да вземат участие доста потребители и ако се отговаря точно и ясно с излагане на добре обосновани аргументи, то от това могат да спечелят всички, включително и тези които само "подслушват".

Има ли някакви препоръки относно оформянето на писмата изпращани до списъка?

Да, има такива и е добре да се спазват:

  • За да откриете нова тема с ваш въпрос, пишете ново писмо до листа. Използвайте REPLY (Отговаряне) само върху писмо, на което искате да отговаряте.
  • Българския език е препоръчителен като естествен език за общуване. Понякога е трудно да се намери точен превод на английската дума така, че за запазване на смисъла може да се употребяват такива думи, включително и в словосъчетания. За съжаление поради доста НЕтехнически причини някои потребители отказват да пишат на български език с българската азбука, като вместо това ползват латинските букви за да изписват български думи. За да се разбират с тях и другите потребители би трябвало да пишат по този начин. Това не се препоръчва, но за да има разбиране все пак се приема. Погрижете се да се научите правилно да настройвате пощенските си клиенти които ползвате.
  • Когато цитирате текст от предходно писмо, пишете вашия текст под абзаца на който отговаряте (т.е. отговора да се пише под цитирания текст) като оставите един празен ред между цитата и вашия текст, останалото на което няма да отговаряте изтрийте, включително винаги трийте footer-а (долния колонтитул), който се добавя автоматично от списъка за информация в края на писмата.За цитиране използвайте знаците ">" и "|" .

Записването в групата става по следния начин:

Изпратете писмо до majordomolinux-bulgaria.org от адреса, който искате да запишете, със следното съдържание във тялото на писмото:

subscribe lug-bg
end

След това трябва да получите писмо от Majordomo, в което се съдържа стринг от вида:

auth ******** subscribe lug-bg mail_adres

Този стринг трябва да върнете на majordomolinux-bulgaria.org, с което се извършва самото записване в групата.

В отговор ще получите писмо с потвърждение, че сте записани, както и описание на командите на програмата Majordomo.

След като се запишете, ще можете да пишете до всички членовете на групата, като изпратите писмо до lug-bglinux-bulgaria.org. От същия адрес ще получавате писмата на останалите членове.

* Забележка: Можете да изпращате писма до списъка само от адреса, с който сте регисртирани !!!

** Забележка: Писма с размер над 20к се отхвърлят.

Отписването от листа става по аналогичен начин:

Изпратете писмо до majordomolinux-bulgaria.org от адреса, който искате да отпишете, със следното съдържание във тялото на писмото:

unsubscribe lug-bg
end

* Забележка: Не можете с писмо идващо от един адрес, да отпишете друг адрес!!!
Когато е невъзможно да се изпрати писмо от адреса, който желаете да отпишете, пишете на администратора на списъка (виж по-долу).

 


Ако имате проблеми със Mail Lista пишете на Администратора на адрес:
spassz.inetg.bg

 

    
  Hosted by Internet Group Ltd. Stara Zagora